Benodigdheden

150 gram glutenvrije meel

75 gram zachte roomboter

138 gram fijngemalen kandijsuiker

1/2 losgeklopt ei maat L of 1 ei S

5 ml water

Snufje zout

1 theelepel bakpoeder

1 theelepel vanille extract

Bereidingswijze

  1. Maal de kandijsuiker fijn. Klop in een pannetje de kandijsuiker, boter, ei, kruiden en vanille extract tot een romig geheel en voeg water toe en zet het op het vuur. Los het mengsel geleidelijk op.
  2. Zeef het bakpoeder en de bloem, giet het room erover en meng met een spatel tot je een deegje je hebt wat nog best vloeibaar is.
  3. Laat 2 uur rusten in de koelkast of een nacht.
    Verdeel het deeg in 2 stukken en rol snel uit met een deegroller. Hoe dunner hoe knapperiger je koekje.
  4. Steek koekjes uit met een uitsteker en leg deze op een bakplaat bekleed met bakpapier.
    Bak in een voorverwarmde oven op 170 C
    Voor ong 20 min
  5. Werk al het deeg af. Je krijgt ongeveer 1 bakplaat vol

0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De lekkerste recepten gratis in je mailbox

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief

Meer recepten

Bekijk alle recepten